Кой е Джъстин Бийбър?

Picture
 'Стара душа' е последното нещо, което бихте намерили в Джъстин Бийбър. Всичко, което е нужно е да чуете само една песен на 16-годишния феномен, за да осъзнаете, че въпреки годините си, мистър Бийбър е забележителен и невероятен.
 След качването на дузина домашни клипчета в YouTube през 2007 година, в които мулти-талантливия Бийбър пее песни на изпълнители като Ъшър, Ни-Йо и Стиви Уондър, клиповете му получават над 10,000,000 гледания.
 "Започнах да пея преди 3 години", казва Канадския певец, който е израстнал като единствено дете в Стратфорд, Онтарио. "Взех участие в музикално състезание, наречено Stratford Idol. Другите деца в състезанието бяха взимали уроци по пеене и имаха вокални учители. Аз не го взимах толкова насериозно, аз просто пеех из къщата. Бях само на 12 и взех второ място."
 В опити да сподели победата си с тези, които обича, Джъстин започнал да качва изпълненията си он-лайн. "Качвам видеа от музикалното съзтезание в YouTube, за да ги видят приятелите и семейството ми," казва той. "Но се оказа, че други хора ги харесаха и започнаха да 'subscribe-ват'. Така моят мениджър ме откри. Видял ме в YouTube и се обади на семейството ми и сега имам договор!"
 Седем месеца след като Джъстин започнал да качва видеата си в он-лайн, Скутър Браун урежда Джъстин да отлети за Атланта, за да се запознае с него. Като че ли естествения певчески талант на Джъстин не бил достатъчно, за да впечатли Скутър и колегите му, Браун знаел, че Бийбър също така е и само-научен музикант, който свири на барабани, китара, пиано и тромпет.
 "След като отлетяхме за Атланта, Скутър ни закара до студиото и Ъшър беше на паркинга," спомня си Бийбър. "Това беше първия ми път извън Канада затова отидох при него и му казах 'Хей, Ъшър, обичам песните ти, искаш ли да изпея някоя?', а той отвърна 'Не малък приятел, само влез вътре, навън е студено."
 На Ъшър му отнело много малко време, за да осъзнае, че е в компанията на бъдеща суперзвезда. "Седмица по-късно Ъшър поиска отново да отида в Атланта," казва Бийбър. "Изпях няколко песни на него и екипа му и той наистина искаше да подпише договор с мен тогава, но аз все още имах среща с Джъстин Тимбърлейк, който също искаше договор с мен. Оказа се, че сделката на Ъшър беше доста по-добра. Той имаше L.A. Raid зад гърба си и Скутър имаше доста връзки и беше много умен. Сега винаги дразня Ъшър и му напомням как ме отряза пъривя път когато го срещнах."
 През октомври 2008, Джъстин Бийбър официално подписва договор и се присъединява към новия лейбъл на Ъшър и Скутър RBMG и Island Records. Дебютния му албум, My World е вътрешен поглед в света на едно младо момче. С продукции от звезди като The Dream и Tricky Stewart, които продуцирали 'Umbrella' на Риана и 'Single Ladies' на Бийонсе, Джъстин има всичко, от което се нуждае, за да стана поп сензация.
 Първия му сингъл 'One Time', продуциран от Tricky, е за една от любимите теми на Джъстин, детска любов (puppy love). Ъшър се включва към Джъстин за 'First Dance' където двамата си поделят стиховете на песента, която Бийбър описва като, "бавна песен, на която хората могат да танцуват." В 'Down To Earth' пък Джъстин рови надълбоко, пеейки за израстването си, а 'Bigger' разкрива как тийнейджърът расте и поумнява, докато кара слушателите си да се борят за мечтите си.
 "Искам да въздействам на другите по добър начин," казва Джъстин. "Посланието ми е, че можете да направите всичко, ако само настроите съзнанието си така. Израстнах трудно, нямах толкова неща колкото другите деца имаха. Мисля, че това ме направи по-силен като човек, изгради характера ми. Сега имам среден успех 4 и искам да отида в колеж и просто да стана по-добър човек."
 Нахъсан и артистичен, от Джъстин Бийбър се очаква да е 'солидна музикална сила' за много години напред. "Мисля, че по-старите хора могат да оценят моято музика, защото аз наистина изразявам моето сърце когато пея," казва той. "Мисля, че мога да порастна като изпълнител и феновете ми също." 


Награди:

2010 American Music Awards
Artist of the Year – Победител
Favorite Pop/Rock Male Artist – Победител
T-Mobile Breakthrough Artist – Победител
           Favorite Pop/Rock Album – Победител          
BET Awards
Best New Artist – Номиниран

2010 Juno Awards
Album of the Year – Номиниран
Pop Album of the Year – Номиниран
New Artist of the Year – Номиниран

2010 Meus Prêmios Nick Awards
Favorite International Artist – Победител

2010 MTV Brazil Music Awards
International Artist – Победител

2010 MTV Europe Music Awards
Best New Act – Номиниран
Best Male – Номиниран
Best Push Act – 
Победител

2010 MTV Video Music Awards
Best New Artist – Победител

2010 Much Music Video Awards
UR FAVE: New Artist – Победител
UR FAVE: Canadian Video – Победител
International Video of the Year by a Canadian – Номиниран


2010 Myx Music Awards
Favorite International Video – Победител

2010 Teen Choice Awards
Choice Music: Male Artist – Победител
Choice Music: Breakout Artist Male - Победител
Choice Summer Music Star: Male – Победител
Choice Fanatic Fans – Номиниран
Choice Music: Pop Album – 
Победител

2010 TRL Awards
Best International Act – Победител

2010 World Music Awards
Best Pop Act – Номиниран
Best New Artist - 
Номиниран

2010 Young Hollywood Awards
Newcomer of the Year - Победител

2011 People’s Choice Awards
Favorite Breakout Artist – Номиниран
Favorite Music Video – Номиниран


2011 Brit Awards
International Breakthrough Artist - Победител

2011 Grammy Awards
Best New Artist - Номиниран
Best Pop Vocal Album – 
Номиниран

2011 JUNO Awards
Best Album – Победител
Best Artist – Номиниран
Best Pop – Победител
International Album of the Year – Номиниран

2011 Kids Choice Awards
Favorite Male Singer – Победител
Favorite Song (“Baby”) – Победител

2011 Billboard Awards
Top New Artist – Победител
Top Social Artist – Победител
Top Streaming Artist – Победител
Top Digital Media Artist – Победител
Top Pop Album – Победител
Top Streaming (video) – Победител
Fan Favorite – Победител
Top Male Artist – Номиниран
Top Billboard 200 Artist – Номиниран

2011 CMT Music Awards
Collaborative Video of the Year – Победител

2011 MTV Movie Awards
Best Jaw Dropping Moment – Победител


И само си помислете.. той сега едва започва!